Η Παναγια Τησ Τηνου - Panagia Thnoy Panagia Thnos O Naos Kai H Istoria Tinosecret Gr / Το πατριαρχείο της κωνσταντινουπόλεως τότε ανασύστησε την επισκοπή της τήνου, που είχαν καταργήσει οι βενετοί και το 1810 την προβίβασε σε μητρόπολη, που διατηρήθηκε μέχρι το 1833.. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή πελαγία (κατά κόσμον λουκία νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της παναγίας κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιασθεί στους πρόκριτους του νησιού και. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά. Έτσι η πελαγία παρουσιάστηκε στον αρχιερέα γαβριήλ και του διηγήθηκε το όραμά της.
Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Η αξίνα του την είχε χωρίσει στα δύο, χωρίς να βλάψει καθόλου τα πρόσωπα. Στο νησί της παναγιάςβίντεο του ιερού ναού της ευαγγελιστρίας της τήνου Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της τήνου οικοδομήθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός, που αποτελεί το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με.
Μάλιστα, πρόκειται για οκταήμερο εορτασμό, ο οποίος και διαρκεί έως τα «εννιάμερα της θεοτόκου», στις 23 αυγούστου. Πράγματι, είχε βρει την εικόνα, άλλα μόνο τη μισή τον άγγελο. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Δύο χρόνια αργότερα η μοναχή πελαγία για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες (κυριακή 9,16,23/7/1822), έβλεπε στον ύπνο της την παναγία να της ζητά να οργανώσει ανασκαφές για να ξεθάψουν και να ανακαινίσουν τον ναό της που είναι θαμμένος στον αγρό του αντωνίου δοξαρά, στην χώρα. Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της τήνου οικοδομήθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός, που αποτελεί το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους. Οποία ήτο η έκλπηξις και η συγκίνησίς μου, όταν άκουσα τον υιόν μου να μου λέγη δίχως εγώ να τον προκαλέσω, ότι την ίδια νύκτα είδε την παναγία, η οποία του είπε ότι να έχη υπομονήν και ότι θα γίνει σύντομα καλά, και τον προέτρεψε να έλθη εις την χάριν της στην τήνο τον. Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. 8 ιουλίου 1822, ξημέρωμα κυριακής:
Η αξίνα του την είχε χωρίσει στα δύο, χωρίς να βλάψει καθόλου τα πρόσωπα.
Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Μάλιστα, πρόκειται για οκταήμερο εορτασμό, ο οποίος και διαρκεί έως τα «εννιάμερα της θεοτόκου», στις 23 αυγούστου. Η εικόνα της παναγίας της τήνου, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823, στο κτήμα δοξαρά στην τήνο μετά από σχετικά οράματα της μοναχής αγίας πελαγίας. Η αγια πελαγια και η παναγια τησ τηνου. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Οποία ήτο η έκλπηξις και η συγκίνησίς μου, όταν άκουσα τον υιόν μου να μου λέγη δίχως εγώ να τον προκαλέσω, ότι την ίδια νύκτα είδε την παναγία, η οποία του είπε ότι να έχη υπομονήν και ότι θα γίνει σύντομα καλά, και τον προέτρεψε να έλθη εις την χάριν της στην τήνο τον. 8 ιουλίου 1822, ξημέρωμα κυριακής: Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Λέγεται ότι είδε τρεις κυριακές το ίδιο όνειρο και παρακίνησε τον μητροπολίτη της τήνου γαβριήλ να οργανώσει ανασκαφές στον. Σε λίγο βρήκαν και την άλλη μισή. Δύο χρόνια αργότερα η μοναχή πελαγία για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες (κυριακή 9,16,23/7/1822), έβλεπε στον ύπνο της την παναγία να της ζητά να οργανώσει ανασκαφές για να ξεθάψουν και να ανακαινίσουν τον ναό της που είναι θαμμένος στον αγρό του αντωνίου δοξαρά, στην χώρα. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Στο νησί της παναγιάςβίντεο του ιερού ναού της ευαγγελιστρίας της τήνου
Οποία ήτο η έκλπηξις και η συγκίνησίς μου, όταν άκουσα τον υιόν μου να μου λέγη δίχως εγώ να τον προκαλέσω, ότι την ίδια νύκτα είδε την παναγία, η οποία του είπε ότι να έχη υπομονήν και ότι θα γίνει σύντομα καλά, και τον προέτρεψε να έλθη εις την χάριν της στην τήνο τον. Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Έτσι η πελαγία παρουσιάστηκε στον αρχιερέα γαβριήλ και του διηγήθηκε το όραμά της. Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα. Το 1822 η αδελφή πελαγία από την ιερά μονή κεχροβουνίου είδε την παναγία να της ζητά να βρει μια θαυματουργή εικόνα που ήταν χρόνια θαμμένη στη γη.
Η ημερομηνία με την οποία έχει συνδεθεί ο εορτασμός της παναγίας τήνου δεν είναι άλλη από τις 15 αυγούστου, ημέρα κοιμήσεως της θεοτόκου. 8 ιουλίου 1822, ξημέρωμα κυριακής: Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Σε λίγο βρήκαν και την άλλη μισή. Το πατριαρχείο της κωνσταντινουπόλεως τότε ανασύστησε την επισκοπή της τήνου, που είχαν καταργήσει οι βενετοί και το 1810 την προβίβασε σε μητρόπολη, που διατηρήθηκε μέχρι το 1833. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Η γερόντισσα πελαγία η τηνία αναπαύεται στο κελί της, στο μοναστήρι της κυρίας των αγγέλων στο κεχροβούνι. Έτσι η πελαγία παρουσιάστηκε στον αρχιερέα γαβριήλ και του διηγήθηκε το όραμά της.
Έτσι η πελαγία παρουσιάστηκε στον αρχιερέα γαβριήλ και του διηγήθηκε το όραμά της.
Έτσι η πελαγία παρουσιάστηκε στον αρχιερέα γαβριήλ και του διηγήθηκε το όραμά της. Η αγια πελαγια και η παναγια τησ τηνου. Άξια προσοχής είναι ο σταυρός αγιασμού, εύρημα και αφιέρωμα των ελλήνων στρατιωτών της κλεισούρας το 1940, η παλαιά αργυρεπίχρυση θήκη της αγίας εικόνας (βενετία 1830) με επίστεψη αγγέλων του νικηφόρου λύτρα, ο χρυσοκέντητος επιτάφιος της κοκόνας ρολογά, ονομαστής. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή πελαγία (κατά κόσμον λουκία νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της παναγίας κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιασθεί στους πρόκριτους του νησιού και. Το 1822 η αδελφή πελαγία από την ιερά μονή κεχροβουνίου είδε την παναγία να της ζητά να βρει μια θαυματουργή εικόνα που ήταν χρόνια θαμμένη στη γη. Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της τήνου οικοδομήθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός, που αποτελεί το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους. Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα. Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Οποία ήτο η έκλπηξις και η συγκίνησίς μου, όταν άκουσα τον υιόν μου να μου λέγη δίχως εγώ να τον προκαλέσω, ότι την ίδια νύκτα είδε την παναγία, η οποία του είπε ότι να έχη υπομονήν και ότι θα γίνει σύντομα καλά, και τον προέτρεψε να έλθη εις την χάριν της στην τήνο τον. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Λέγεται ότι είδε τρεις κυριακές το ίδιο όνειρο και παρακίνησε τον μητροπολίτη της τήνου γαβριήλ να οργανώσει ανασκαφές στον. Μάλιστα, πρόκειται για οκταήμερο εορτασμό, ο οποίος και διαρκεί έως τα «εννιάμερα της θεοτόκου», στις 23 αυγούστου. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή πελαγία (κατά κόσμον λουκία νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της παναγίας κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιασθεί στους πρόκριτους του νησιού και.
Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα. Σε λίγο βρήκαν και την άλλη μισή. Η γερόντισσα πελαγία η τηνία αναπαύεται στο κελί της, στο μοναστήρι της κυρίας των αγγέλων στο κεχροβούνι. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή πελαγία (κατά κόσμον λουκία νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της παναγίας κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιασθεί στους πρόκριτους του νησιού και. Η αγια πελαγια και η παναγια τησ τηνου.
Η αξίνα του την είχε χωρίσει στα δύο, χωρίς να βλάψει καθόλου τα πρόσωπα. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά. Λέγεται ότι είδε τρεις κυριακές το ίδιο όνειρο και παρακίνησε τον μητροπολίτη της τήνου γαβριήλ να οργανώσει ανασκαφές στον. Η εικόνα της παναγίας της τήνου, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823, στο κτήμα δοξαρά στην τήνο μετά από σχετικά οράματα της μοναχής αγίας πελαγίας. Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Σε λίγο βρήκαν και την άλλη μισή.
Η ημερομηνία με την οποία έχει συνδεθεί ο εορτασμός της παναγίας τήνου δεν είναι άλλη από τις 15 αυγούστου, ημέρα κοιμήσεως της θεοτόκου.
Η εικόνα της παναγίας της τήνου, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823, στο κτήμα δοξαρά στην τήνο μετά από σχετικά οράματα της μοναχής αγίας πελαγίας. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Το 1822 η αδελφή πελαγία από την ιερά μονή κεχροβουνίου είδε την παναγία να της ζητά να βρει μια θαυματουργή εικόνα που ήταν χρόνια θαμμένη στη γη. Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή πελαγία (κατά κόσμον λουκία νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της παναγίας κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιασθεί στους πρόκριτους του νησιού και. Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Η γερόντισσα πελαγία η τηνία αναπαύεται στο κελί της, στο μοναστήρι της κυρίας των αγγέλων στο κεχροβούνι. Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της τήνου οικοδομήθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός, που αποτελεί το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους. Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα. Το πατριαρχείο της κωνσταντινουπόλεως τότε ανασύστησε την επισκοπή της τήνου, που είχαν καταργήσει οι βενετοί και το 1810 την προβίβασε σε μητρόπολη, που διατηρήθηκε μέχρι το 1833. Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή πελαγία (κατά κόσμον λουκία νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της παναγίας κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιασθεί στους πρόκριτους του νησιού και.
Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες παναγια της τηνου. Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα.
0 Komentar